torstai 15. syyskuuta 2016

Oletko omalla polullasi?

Meillä jokaisella on oma matkamme, jota kuljemme voimiemme ja parhaan tietomme mukaan. Kukaan ei tiedä toistensa poluista. Vahvan näköinen ihminen on saattanut läpikäydä isoja kriisejä tai ehkä hän ei ole vielä uskaltanut särkyä laisinkaan. Me emme tiedä. Särkynyt ihminen taasen voi olla rohkeampi kuin moni muu. Hän on särkyessään ottanut tärkeän askeleen kohti ehyeksi tulemista. Uskaltautunut katsomaan pimeyteensä.
Itse koen tulleeni ehjemmäksi sen jälkeen, kun uskalsin särkyä esikoiseni isän itsemurhan jälkeen. Annoin vihdoin itseni tulla näkyväksi itselleni kaikkine heikkouksineni ja tunteineni. Sen jälkeen kokosin elämäni aidoista aineksista, asioista jotka olivat minulle totta. Asioista, jotka saivat minut hehkumaan. Kaikenlainen hyväksynnän hakeminen ja toisten mieliksi eläminen sai jäädä. Olin saanut neljä lasta, joista vanhimmalle olin nyt ainut vanhempi. Jaksaakseni arkea lasteni tukena elämästä oli karsittava kaikki sellainen, mikä ei ollut aidosti itsestäni lähtöisin.

Ja lopulta kaikki oli muuttunut. Oli alkanut syntyä kuvia ja sanoja. En pystynyt lopettamaan sitä. Sanouduin irti sosiaalityöntekijän virastani ja heittäydyin. Ryhdyin työkseni luomaan taidetta ja kirjoittamaan ihmisille kannustavia runoja. Jouduin päästämään irti paljosta sellaisesta, mitä olin vuosia rakentanut, kyetäkseni tekemään sitä, mikä täytti minut ilolla. Nyt olen perustamassa liiketilaa Seinäjoen sydämeen ihanan yhteistyökumppanin kanssa ja täynnä intoa sekä jännitystä uuden edessä. 

Matkani on ollut täynnä hengästyttäviä käänteitä, uuvuttaviakin, mutta olen onnellinen myös niistä pätkistä, jotka kuljin kontaten polvet ruvella. Niiden ansiosta olen nyt tässä. 
Ja edelleen osan matkaa mennään ryömien, mutta luovuttamatta - katse aina horisontissa ja rakkaus sydämessä.
Jos haluat tutustua matkaani tai saada eväitä omallesi, kirjani Kerros kerrokselta on lainattavissa monista kirjastoista tai tilattavissa minultaTuon maalauksiani ja mietteitäni esille Seinäjoen Törnävän kirjastoon ajalle 8. - 30.9. 

Toivon, että otat itsellesi hetken ja tulet tutustumaan nykyiseen työhöni, koska kuvani ja tekstini on tarkoitettu jaettaviksi. Ja koska saatat saada niistä juuri sen oivalluksen, jonka työntämänä uskallat ottaa seuraavan askeleen omaa hyvinvointiasi kohti.

Olen itse paikalla kirjastossa 21.9. klo 14 alkaen, jolloin kirjoitan kaikille halukkaille henkilökohtaisen runon.
Toivottavasti näen sinut silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti