maanantai 23. toukokuuta 2016

Ovi jota etsit

Tärkeimmät askeleet elämässä otat kohti itseäsi. Eivätkä ne askeleet ole helppoja. 
Helpompaa on juosta sormi ojossa kohti syyllisiä. Vielä helpompaa on jupista syyllisille nurkan takana. Mutta lähteä kohti itseään. Lähteä muuttamaan itseään. Omia kangistuneita kaavojaan. Rikkomaan rakentamiaan muureja. Sulattamaan jäätä. Myöntämään virheitään. 
Pyytämään anteeksi. Antamaan anteeksi. Uudestaan ja uudestaan. 

Se on kauheaa, koska sen jälkeen mikään ei ole enää kuin ennen. Koska on tullut vastuu. 
Vastuu omista tunteista, reaktioista ja valinnoista. Eikä silloin pääse enää minkään kulman taakse piiloon. Kun on alkanut oikeasti katsomaan sisäänsä, ei ole pakopaikkaa. Eikä sitä enää tarvitsekaan. Haastavat askeleet polulla kohti itseä ovat alkaneet palkita niin, että ei kykene pysähtymään eikä pakenemaan. Ei pysty, eikä enää halua. 

Tältä matkalta löytyy todellinen armo, sydämen auki räjäyttävä rakkaus ja myötätunto. 
Se saattaa ravistella tuttuja rakenteita ja melko varmasti sen tekeekin, koska yhä selvemmin näkee itsensä suhteessa toisiin. Sen, miten on rakentanut ja mitä on rakentanut. Roolit, joita on esittänyt ja joihin on kiinni kasvanut. Kuviot, joihin asettautuminen saattaa käydä yhä vaikeammaksi, mikäli ei ole rakentanut oman totuutensa mukaisesti. On alettava purkamaan rakenteita ja luotava uudella tavalla. Pintaremontilla siitä ei selviä. On mentävä perustuksiin. Rakennettava puhtaudesta ja totuudesta käsin. Ei mistään muusta. Ei miellyttämisenhalusta, ei tekosyillä. Vain omasta totuudesta. Se vaatii usein irtipäästämistä paljosta, mutta se vapauttaa. Sydän vapautuu valitsemaan rakkaudesta - ei enää pelosta. 

Askeleet kohti itseä. Kiitos niistä. Kiitos että otat ne. Kiitos että kuljet itsesi kautta pimeytesi läpi ja astut sisäisestä ovestasi uuteen maailmaan. Maailmaan, joka tulvii valoa.

Ps. Tuosta mielikuvasta syntyi riemastuttava oivallus. Ovi, jota etsit on sydämessä. Sydämessä on portaali! Se ei ole missään ulkopuolella. Ei tarvi matkustaa Stonehengeen tai Tiibetiin. "Vain" omaan sydämeensä. Siellä se on meillä kaikilla, ovi rakkauden maailmaan. Ovi paratiisiin maan päällä. Ja siinä ei ole lukkoja. Se on auki! Näe se nyt jo sepposen selällään. Näe, miten valo tulvii sieltä vastaan. Astu sinne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti